Maszynka do miesa 1800 w

http://erp.polkas.pl/system-obiegu-dokumentow-w-firmie-jak-dodac-status-dokumentu-w-module-optima/

Wilk do ciała więc nic nowego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest niewyobrażalnie cięższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki wybór wilków na zbycie pozwala na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu okres na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) także nie wymaga znacznego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co bardzo ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wchodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasę wykonania decyduje o wysokiej odporności maszyny. Jak całe urządzenia używane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia zakłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od gatunku mięsa używa się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w przeciwne akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wspaniałe urządzenie, proste w łatwych cenach, wykorzystywane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę jak w dużych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także własnych ulepszaczy.