Sprzet agd marki

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być wyposażona w prawdziwą liczbę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednakże w dużej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc stanowi składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej wykonywa się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Powiększa się także zwłaszcza w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasie, która ukazuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten układa się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zsuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej znaczącą stroną są noże zrobione ze pewni nierdzewnej, które mogą być przez duży okres czasu. Szatkownica może istnieć urządzona na życzenie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można również zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - potrafią wówczas stanowić krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.